Доступність посилання

ТОП новини

Луценко наполягатиме, щоб його справу розглядав суд присяжних


Колишній міністр внутрішніх справ України, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко наполягатиме на тому, щоб його справу розглядав суд присяжних.

«Якщо мені відмовлять у цьому, я звертатимуся до Європейського суду (з прав людини)», – сказав Луценко сьогодні в залі суду.

За його словами, це його конституційне право. Також екс-міністр заявив, що суд не хоче публічного розгляду справи. «Запланований фарс нібито публічного розгляду… Якщо суд буде закритим, то це буде, як за радянських часів», – сказав Луценко.

Колишній міністр подякував депутатам, які зібрали 970 тисяч гривень для того, щоб внести за нього заставу. Крім того, Луценко вкотре наголосив, що прокуратура не має доказів його провини, тому вона робить усе, щоб зробити судовий процес закритим.

Відповідаючи на запитання про самопочуття, він відповів: «Нормально, щоб відповідати на ваші запитання й відповідати в суді».

Для висвітлення суду зібралися близько десяти тележурналістів. Їх періодично пускають до зали, де вони змінюють один одного. Основна частина журналістів, які пишуть, не змогла потрапити до зали.

Прихильники Луценка, які перебувають біля будівлі суду, скандують: «Геть суддю!», «Владу – на нари, Луценка – на Канари!».
XS
SM
MD
LG