Доступність посилання

ТОП новини

На підготовку до зимової Олімпіади Львову виділять 4 мільярди доларів – мер


Близько чотирьох мільярдів доларів держава планує надати Львову для підготовки в рамках проекту «Олімпійська надія-2022», повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Якщо говорити про Львів, то в місті мають побудувати великий льодовий палац по сусідству з новим стадіоном. Загалом у місті потрібно побудувати кілька майданчиків, але кінцеве рішення поки що не ухвалене», – сказав він, розповідаючи про перше засіданні оргкомітету з подання заявки на зимову Олімпіаду 2022 року, яке відбулося в Києві.

За словами Садового, наприкінці року буде визначено, які саме об’єкти будуть побудовані у Львові, а будівельні роботи розпочнуться після проведення Євро-2012.

Як заявив мер, у випадку з зимовою Олімпіадою Львів буде базовим містом, тому що за правилами заявку подає місто, а не країна. «У поточному році очікується приїзд серйозних делегацій з Олімпійського комітету до Львова ... Ми ставимося до цього дуже відповідально», – наголосив Садовий.

Президент Віктор Янукович неодноразово заявляв, що докладе всіх зусиль для реалізації ініціативи про проведення Олімпійських ігор 2022 року в Карпатах.

У 2014 році Україна планує подати заявку на участь у конкурсі на отримання права на проведення Зимових олімпійських ігор 2022 року.
XS
SM
MD
LG