Доступність посилання

ТОП новини

Митники й надалі можуть безкарно перевищувати свої повноваження (огляд преси)


Київ – Україна закупила каспійську нафту і прокачуватиме її нафтогоном «Одеса – Броди» для переробки на двох західноукраїнських заводах, Дрогобицькому і Надвірнянському. Такий крок, на думку чиновників, дозволить стабілізувати цінову ситуацію на ринку пального, адже виготовлений в Україні бензин є дешевшим за імпортний. Утiм, як зауважує газета «Україна молода», у реальність поставленої мети не вірять навіть учасники грандіозного проекту. Так, у групі «Приват», яка володіє двома залученими до схеми нафтопереробними заводами, журналістам неофіційно заявили, що сировину закупили лише для тестової переробки. Назагал же працювати з каспійською нафтою в Галичині нерентабельно. Чому, пояснюється в матеріалі «Октанове число політкоректності».

Верховна Рада ухвалила закон, щоб реформувати митницю. Однак, як застерігає тижневик «Ділова столиця», нова редакція Митного кодексу лишає інспекторам можливість безкарно перевищувати свої повноваження. Більше про це йдеться в статті «Митниця починає і виграє».

«У Росії проблема нацизму і радикального націоналізму – одна з найгостріших соціально-політичних проблем. Повернулася, по суті, та ж сама ідеологія, що існувала в Росії за царських часів. Носіїв цієї ідеї тоді називали чорносотенцями…» Про це в газеті «День» стверджує лідер російського молодіжного руху «Ми» Роман Доброхотов. Матеріал називається «Крок уперед. I десять убік».

Сезон відпусток лише починається, відтак чимало українців ще не визначилися, на який курорт поїхати. На допомогу тим, хто вирішив провести літній відпочинок на лазурових берегах екзотичних країн, «Ізвестія» в Україні» розповідають, куди можна поїхати відпочивати без візи, а де її видадуть просто в аеропорті. Найпоширенішими маршрутами традиційно залишаються турецькі та єгипетські курорти. Не потрібно попередньо оформлювати візу для відпочинку в Ізраїлі, Йорданії, Мальдивах, Сейшелах, Малайзії. Про ціни на цих курортах видання розповідає в матеріалі «Відпочинок у кишені».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG