Доступність посилання

ТОП новини

Янукович Міллерові: газова угода є некоректною щодо України


Президент Віктор Янукович закликав голову правління російського «Газпрому» Олексія Міллера обговорити питання щодо зниження ціни на російський газ для України.

«Треба знаходити паритетні рішення і на їхній основі будувати наші взаємини», – цитує Януковича після його зустрічі з головою правління «Газпрому» прес-служба голови держави.

За словами Президента, він мав розмову зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим – у результаті з’явилася пропозиція провести зустріч із керівником «Газпрому» та обговорити актуальні питання нашої співпраці.

Янукович також відзначив, що високо цінує демонстроване керівництвом «Газпрому» розуміння ситуації, в якій перебуває Україна. Так само українська сторона розуміє проблеми Росії, додав він.

Янукович вкотре наголосив: підписана в 2009 році газова угода «є некоректною щодо України». «Звичайно, викликає питання і базова ціна, і сама формула. Та формула, яка застосовується в Європі, для України абсолютно не підходить», – наголосив Президент.

Безперечно, заявив Янукович, ціна на газ для України порівняно з країнами Європи має бути значно нижчою, враховуючи, зокрема, меншу відстань між Україною та Росією й підписані торік харківські угоди. «Я б хотів, щоб ми з вами сьогодні як старі партнери обговорили цю тему», – сказав голова української держави.

Зі свого боку, Міллер зазначив, що готовий обговорити тенденції, які складаються на ринку, фактори, які впливають на нього, а також всі питання двостороннього співробітництва в газовій сфері.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко раніше заявляв, що до вересня Україна і Росія зможуть знайти компроміс щодо перегляду контракту на поставку природного газу в Україну, домовившись про зниження ціни.
XS
SM
MD
LG