Доступність посилання

ТОП новини

Україна буде з урожаєм, але без дешевих продуктів (огляд преси)


Київ – Цьогорічної весни українські аграрії провели посівну без переможних реляцій, але під супровід продуктових скандалів. Відтак головні питання, що виникають за підсумками весняної аграрної кампанії, – яким буде врожай, а отже, чи вдасться восени уникнути дефіциту окремих продуктів і якими будуть ціни на продовольство. Експерти газети «Україна молода» переконані: нестачі продуктів Україна уникне. Але кінцевому споживачеві від цього легше не стане: подешевшання того, що вже злетіло в ціні, не відбудеться. А зростання собівартості польових робіт і тенденція світових ринків, навпаки, штовхатимуть ціни вгору. Заголовок статті – «Колосок, налитий грошима».

Дописувач газети «День» аналізує ставлення Тараса Шевченка до російського православ’я. Причиною дослідження стало поминальне богослужіння, здійснюване УПЦ (Московського патріархату) на Чернечій горі у річницю перепоховання Кобзаря, яке, на думку автора, навряд чи «відповідало поглядам та заповітам Тараса Шевченка». Процитувавши чимало уривків з творчості митця, дописувач підсумовує, що Шевченко негативно ставився як до Російської православної церкви, так і до російської православної традиції. Тому навряд чи варто було доручати вести поминальну службу на могилі Кобзаря служителям Московського патріархату, переконаний автор.

Обговорюючи проблеми вугільної галузі й шляхи їхнього розв’язання, шахтарі завжди одностайні: передусім потрібно припинити розкрадати вугілля й бюджетні кошти. Цю вимогу вони адресують насамперед керівникам гірничовидобувних підприємств. Експерти газети «Голос України» виділяють кілька основних способів зловживань у вугільній галузі, де безумовним лідером за кількістю розкрадань і розтрат бюджетних коштів є тендер. Це, зокрема, укладання угод державних підприємств із комерційними структурами, коли часто продаж товарів і надання послуг відбуваються за фіктивними, явно завищеними цінами, а в акти виконаних робіт вносяться свідомо недостовірні відомості про обсяг, розцінки й перелік робіт і так далі. Про інші оборудки йдеться в матеріалі «Еквілібристика махінацій».

Міністерство регіонального розбитку та будівництва завершило інвентаризацію недобудованих об’єктів. З’ясувалося, що таких багатоповерхівок у країні понад тисяча. В найближчі півтора року, як запевнили чиновники журналістів «Ізвестій» в Україні», ці квартири будуть здані під ключ. Експерти ж видання переконують, що для цього зараз просто немає грошей, а в цілому ринок нерухомості оживе після того, як банки почнуть видавати іпотечні кредити.

«Смерть академіка Богомольця розсердила Сталіна, який цікавився ідеєю довголіття і чекав, що учений розробить для нього чудодійний рецепт» – про це правнучка академіка Ольга Богомолець розповідає читачам газети «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG