Доступність посилання

ТОП новини

Обґрунтованість матеріальних претензій КПУ в справі «тризубівців» перевірять


Жовтневий районний суд Запоріжжя, що розглядає кримінальну справу про пошкодження пам’ятника Сталіну в Запоріжжі членами організації «Тризуб», перевірить обґрунтованість матеріальних претензій Комуністичної партії України до підсудних.

Як повідомили в суді, відповідну постанову винесли 24 травня на черговому судовому засіданні у справі.

«Суд виніс постанову про вилучення у Запорізькому обкомі КПУ оригіналів бухгалтерських документів, які підтверджують заявлений представниками Компартії матеріальний збиток у розмірі 374 тисячі гривень», – поінформували в суді.

У проведенні повної бухгалтерської ревізії Запорізького обкому КПУ, на якій наполягали адвокати підсудних, які вважають за необхідне визначити механізм збору і витрачання пожертвувань на створення у Запоріжжі погруддя Сталіна, суд відмовив.

Пам’ятник Сталіну встановили 5 травня минулого року в центрі Запоріжжя – на території Запорізького обкому Компартії України. 28 грудня 2010 року невідомі пошкодили скульптуру, відрізавши їй голову. Згодом відповідальність за здійснення цього діяння взяло на себе ВО «Тризуб».

У ніч на 1 січня на території Запорізького обкому КПУ стався вибух, що повністю зруйнував пам’ятник Сталіну і пошкодив саму будівлю обкому, в зв’язку з чим була порушена кримінальна справа за фактом скоєння терористичного акту, яка поки що залишається не розкритою.

А за звинуваченням у спилюванні голови погруддю Сталіна правоохоронці затримали дев’ятьох членів ВО «Тризуб», більшість з яких перебували під вартою з початку січня до 13 квітня.
XS
SM
MD
LG