Доступність посилання

ТОП новини

В Януковича кажуть, що він готовий до зустрічі з Обамою


Двостороння зустріч Президента України Віктора Януковича та президента США Барака Обами 27–28 травня поки що не планується. Про це повідомив радник глави держави, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук.

За його словами, над можливістю такої зустрічі в рамках 17-ї зустрічі глав держав Центральної Європи у Варшаві «наша дипломатія і ми продовжуємо працювати».

Гончарук наголосив, що Обама братиме участь у цих заходах як спеціальний гість. «Як правило, людина, яка приїжджає на такий захід як спеціальний гість, не проводить двосторонніх зустрічей. Є класичний приклад щодо Нью-Йорка, коли відбувається Генеральна асамблея, президент Сполучених Штатів там є, але двосторонніх зустрічей він, як правило, не проводить. Хіба що якщо щось гаряче у світі відбувається, може, це дві, три, чотири зустрічі», – додав він.

Радник Президента також зазначив, що глава держави Віктор Янукович готовий до зустрічі з американським колегою. «В принципі, якщо така можливість буде, ми готові до такої зустрічі і з задоволенням таку зустріч провели б», – сказав Андрій Гончарук.

Віктор Янукович 27-28 травня відвідає з візитом Польщу для того, щоб взяти участь у 17-й зустрічі глав держав Центральної Європи.
XS
SM
MD
LG