Доступність посилання

ТОП новини

Янукович повинен змусити олігархів платити податки (огляд преси)


Київ – Президентові треба зробити те, що назріло, а саме: усунути від влади й змусити платити податки олігархів та підтримати малий і середній бізнес, стверджує дописувач газети «День». Автор вважає, що всі попередники Януковича закінчили президентство без успіхів, бо опиралися на номенклатуру, «червоний директорат», а останні 10–15 років – на олігархію, але жоден – на середній клас. Тож у Януковича є шанс стати першим. І це було б добрим рішенням і для нього, і для країни, переконаний автор статті «Шанс для країни. I для Януковича».

Україна за роки незалежності випробувала всі три виборчі системи – від мажоритарної до пропорційної. Однак, як стверджує дописувач газети «Голос України», отриманий досвід не завжди ретельно вивчався, відтак пропонувалися не досить обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення цих систем. На думку автора, найоптимальнішою для сучасної України є пропорційно-мажоритарна система. З одного боку, вона сприятиме запобіганню політичній корупції, з іншого – забезпечуватиме конституційні виборчі права громадян обирати та бути обраними до органів влади.

У вотчині Олександра Лукашенка – економічно-фінансовий колапс, про це пише газета «Україна молода». Як «валиться» Білорусь і як «навісніють люди, навіть не підбурювані ув’язненою опозицією», – про це йдеться у матеріалі «Білорусам пора братися за вила?».

Україна знову боротиметься з пияцтвом. Як пишуть «Ізвестія» в Україні», на заміну невдалим спробам ввести сухий закон прийде заборона на продаж спиртного у вечірній час. Законопроект про це уже зареєстрований у Верховній Раді. Продавці спиртного ініціативу парламентаріїв критикують, запевнюючи, що після нововведення на ринку значно збільшиться об’єм фальсифікату. Однак, на думку експертів видання, алкогольне табу скоротить кількість злочинів, скоєний у нетверезому стані. Статті називається «Тверезе рішення».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG