Доступність посилання

ТОП новини

Атака влади на українську ДНК (огляд преси)


Київ – Експерти «Газети по-українськи» коментують останні соціологічні дослідження, які засвідчують зменшення симпатій до чинного Президента, а також до опозиції. Електорат Тимошенко «відгризають» інші опозиціонери, наголошують експерти. Скажімо, Арсеній Яценюк, впливовими союзниками якого є молодість і те, що він не замішаний у корупційних скандалах. А ось Сергієві Тігіпку, щоб зупинити падіння його популярності і надалі залишитися в політиці, треба йти у відставку, заявивши, що йому не дали зробити для людей те, що хотів, радять політологи.

Намагання знищити руїни Десятинної церкви у Києві, побудувати там осучаснену церкву – ще один епізод у варварському поводженні з українською минувшиною, який, як стверджує газета «День», властивий для частини високопосадовців у сучасній Україні. Знищити ті, дорогі для українців, руїни, які знаменують українське минуле. Розчистити їх. Будувати на бетонному майданчику щось цілком нове, яке, очевидно, не простоїть довго і не прикрасить ані Київ, ані українську культуру загалом. І дуже прикро, що в таку непрозору ситуацію втягується Церква, незалежно від того, до якої юрисдикції належатиме храмова споруда, що її планують звести. Стаття в «Дні» називається «Атака на ДНК».

Незважаючи на аргументи «Газпрому», Євросоюз відмовляється вважати проект «Південний потік» для поставок російського газу в ЄС пріоритетним. Це, на думку експерта газети «Економічні відомості», дозволяє Києву сподіватися на підтримку Брюсселя у протидії будівництву нового газопроводу в обхід України.

Цього року попит на сезонних працівників буде великий. Причина – одужання української економіки, стверджують «Ізвестія» в Україні». Роботу зможе знайти кожен охочий. У деяких сферах навіть не будуть потрібні ні досвід, ні певні навички роботи. Найбільший попит на робочу силу буде в закладах громадського харчування, в барах, на будівництві, вирощуванні сільгоспкультур тощо. Докладніше про те, де і скільки можна буде заробити в Україні цього літа, інформується в матеріалі «Сезон роботи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG