Доступність посилання

ТОП новини

Рей Барткус: «Кохання проти корозії»


Love/Crash
Love/Crash

В Києві у шоурумі дизайнерського світла LUXON презентували світлоінсталяцію всесвітньо відомого американсько-литовського художника-ілюстратора Рея Барткуса. Автор створив композицію за допомогою поєднання світла та металу. На сьогодні він входить у трійку найвідоміших американських ілюстраторів.

Роботи Рея Барткуса прикрашають обкладинки найкращих американських видань, таких як Wall Street Journal, Time, Newsweek, Harper’s. Барткус також ілюстрував книги Френсіса Фукуями та Салмана Рушді. Цього випускник Вільнюської академії мистецтв литовський художник Рімвідас (Рей) Барткус досяг за 20 років роботи у США.
Love/Crash


Відмовившись від суто політичної тематики, цього разу автор спробував себе у новому амплуа. Рей Барткус презентував київській публіці світлоінсталяцію Love/Crash.

«Я хотів зробити щось універсальне, що могло б пробудити емоції у кожній людині. Світло я вважаю найважливішим елементом зображального мистецтва. Я вирішив спробувати використовувати світло так, як художники використовують фарбу», – пояснив митець.
Love/Crash


Робота побудована на протиставленні двох протилежних образів – створеного за допомогою світла образу закоханої пари та іржавих пластин з корпусу автомобіля. Таким чином автор спробував передати вразливість того, хто щиро відкриває власні почуття іншій людині.

Один із гостей презентації, посол США в Україні Джон Тефт вважає: незважаючи на те, що Рея Барткуса в основному цікавлять політичні теми, його ліричне мистецтво є не менш вартим уваги.
Рей Барткус


«Для мене це новий вимір творчості Барткуса. Я ніколи ще не бачив його робіт, схожих на цю. Це щось унікальне, щось зовсім інше. Інсталяція про кохання. А кохання – це основа життя. Робота є гарним нагадуванням про це», – переконаний Джон Тефт.

Кожен охочий до 16 червня зможе на власні очі побачити роботу Барткуса у Києві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG