Доступність посилання

ТОП новини

У Києві розпочав роботу перший міжнародний «Книжковий Арсенал»


У п’ятницю в Києві розпочався перший міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», в роботі якого беруть участь понад двісті відомих письменників, публіцистів, перекладачів з України, Польщі, Німеччини, Франції, Фінляндії, Росії. Фестиваль проходить на території Всеукраїнського мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал».

Мета «Книжкового Арсеналу» – вийти за межі звичайного літературного процесу, відобразити взаємозв’язок літератури з іншими видами мистецтва – візуального, медійного, музичного, повідомила Радіо Свобода куратор проекту «Книжковий Арсенал» Ольга Жук.

«У нас не література, а книга у широкому розумінні подана. Тобто, ми хочемо зосередитись не суто на літературно-видавничому процесі, а відкритися більш широкій аудиторії, особливо молоді. Тому ми намагаємося знайти зв’язки літератури з музикою чи кіно. Тобто, ми не зосереджуємось суто на художній літературі: ми запросили публіцистів, журналістів, які видають книги», – сказала Ольга Жук.

У рамках фестивалю «Книжковий Арсенал» – майстер-класи та лекції українських та європейських письменників і перекладачів; митці проведуть «Автограф – марафон»; художники розгорнуть виставки своїх ілюстрацій до творів літератури, тощо. Як наголосила Ольга Жук, у центрі уваги організаторів та учасників – популяризація читання та книги серед дітей.
XS
SM
MD
LG