Доступність посилання

ТОП новини

Севастополець переплив Південно-Китайське море


Український плавець Олег Соф’яник за 9 днів переплив Південно-Китайське море, подолавши близько 350 кілометрів. Про це повідомили в громадській організації «Об’єднання підтримки і розвитку молоді та спорту у Севастополі».

«Сьогодні о 2 годині 12 хвилин за в’єтнамським часом відомий севастопольський плавець, досягнення якого занесено до Книги рекордів України, завершив безпрецедентний марафонський заплив через Південно-Китайське море», – йдеться у повідомленні громадської організації, яка підтримувала заплив.

Олег Соф’яник стартував із міста Паттіні, що на півдні Таїланду, а фінішував на узбережжі В’єтнаму, біля мису Каумі. Таким чином, він подолав дистанцію у 350 кілометрів за 9 днів.

За словами голови громадської організації Олександра Синявського, температура води у морі під час запливу Соф’яника становила 29 градусів, дув сильний південно-західний мусон, який допомагав спортсмену при проходженні дистанції. На всій дистанції плавця супроводжувала яхта «Арізона».

Олег Соф’яник вже здійснив понад 50 марафонських запливів. У травні 2010 року він самостійно перетнув Середземне море з Тунісу до Сицилії, а це дистанція у 160 кілометрів, а у вересні разом із іще одним українським плавцем Анатолієм Вяльцем переплив Мармурове море (105 кілометрів).
XS
SM
MD
LG