Доступність посилання

ТОП новини

Младич прибув до Гааги


Екстрадований із Сербії підозрюваний у воєнних злочинах колишній командувач армії боснійських сербів Ратко Младич прибув до Гааги.

У вівторок увечері міністр юстиції Сербії Снєжана Маловіч підписала рішення про екстрадицію Ратка Младича до Міжнародного трибуналу в Гаазі з воєнних злочинів у колишній Югославії.

«Процес екстрадиції почався» – сказала міністр у Белграді на спеціально скликаній прес-конференції. «Сьогодні по обіді Ратко Младич був екстрадований до Гаазького трибуналу. Дотримуючись Конституції і законів республіки Сербія, я – як міністр юстиції уряду Сербії – підписала рішення про екстрадицію Ратка Младича», – повідомила Маловіч.

Раніше у вівторок суд Белграда відхилив апеляцію, подану адвокатом колишнього командувача армії боснійських сербів Ратка Младича щодо ухваленого рішення про його видачу.

Младича звинувачують у етнічних чистках мусульманського чоловічого населення у боснійському місті Сребреніца, де знайдені масові захоронення 8 тисяч чоловіків і хлопчиків, розстріляних у липні 1995 року, а також в інших воєнних злочинах під час боснійської війни в 1992-95 роках.

Минулого тижня після майже 16 років його розшуків Младича заарештували у невеличкому селищі на північ від Белграда.
XS
SM
MD
LG