Доступність посилання

ТОП новини

«Мамай-fest» відкрився на Дніпропетровщині


У Дніпродзержинську в середу відкрився 5-денний історико-культурологічний фестиваль «Мамай-fest».

Як повідомила Радіо Свобода директор Дніпродзержинського музею історії міста Наталія Буланова, для участі у фестивалі зібрались шанувальники українських національних традицій – провідні українські митці, історики, краєзнавці.

«Мамай – це своєрідний код нації, оберег, який історично об’єднує Україну, завдяки якому зберігається пам'ять поколінь», – сказала Наталія Буланова.

Музейний захід проходить в кількох естетичних вимірах: музейні експозиції, концерти, поетичні вечори, кіномистецтво, присвячене козацтву.

Відкрився фестиваль пленером «Кам’янське–Романкове: пам’ять землі», у якому беруть участь провідні художники з різних міст України. Просто неба вони створюють полотна, присвячені козакові Мамаєві. Ці твори стануть початком «Музею Мамая», який планують відкрити у Дніпродзержинську.

У рамках фестивалю також відбудеться відкриття кількох художніх виставок. Так, на виставці «Україна в знаках і символах» представлять твори сучасного образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У рамках фестивалю експонуватиметься також галерея Мамаїв, яку виготовив відомий скульптор Володимир Наконечний.

На примузейній території триває ярмарок декоративно-прикладного мистецтва, концерти українських етногуртів. Цього року до них долучиться фольклорний гурт із Мінська «Vurj».
XS
SM
MD
LG