Доступність посилання

ТОП новини

Територіальні громади хочуть самостійності (огляд преси)


Київ – На двадцятому році незалежності Україна підійшла до критичної межі, переконує газета «День». «Дерибан» радянського майна, суцільна корупція, мародерство, неконтрольований олігархат опустили країну на дно соціальних та економічних стандартів. Однак, як зауважує далі видання, ситуація починає подекуди покращуватися. Зокрема, не чекаючи вироку під назвою «адміністративна реформа», деякі представники територіальних громад готові грати на випередження. Які саме – «День» розповідає у статті «Дикий капіталізм» здає позиції, або Українські традиції Магдебурзького права отримують Шанс».

Поки в Україні на офіційному рівні вивішують прапори неіснуючої держави, під якими було винищено мільйони українців, Грузія прирівнює комуністичну символіку до нацистської й оголошує люстрацію. Як нагадує газета «Україна молода», серед колишніх республік СРСР люстрацію майже одразу після здобуття незалежності провели Латвія, Литва та Естонія. В Україні ж спроби представників націонал-патріотичних сил домогтися люстрації на початку 1990-х та після Помаранчевої революції 2004 року завершилися невдачею. Про наслідки йдеться в статті «Чому Грузія – сильна».

Незважаючи на активність Кремля у здійсненні планів щодо будівництва нових газопроводів в обхід України, Брюссель продовжує наголошувати про пріоритетність українського маршруту транспортування російського газу в ЄС і зацікавлений брати участь у проектах із модернізації української газотранспортної системи. Конкретніше розповідають «Економічні відомості» в публікації «ЄС підтримав Україну».

Раз на рік жінка з двома дітьми має право узяти відпустку за свій рахунок тривалістю до 14 календарних днів. Деяким категоріям працівників відпустка без збереження зарплати надається в обов’язковому порядку, іншим – тільки за узгодженням із працедавцем. Про те, хто, як і на скільки днів має право піти у відпустку без збереження зарплати розповідає газета «Факти».

Чи замислюємось ми над тим, скільки користі від молока, котре продають у супермаркетах? Адже парадокс у тому, що кількість корів мало не щодня скорочується, а молочні ріки, незважаючи на це, щедро розливаються перед українським споживачем. Що ж українці п’ють насправді? Скільки молока в українському молоці? Про це розповідають «Вечірні вісті» у статті «Напій здоров’я зі свинцем і пестицидами».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG