Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не пустили до Брюсселя


Слідчий Генеральної прокуратури України відмовив лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко у дозволі на поїздку до Брюсселя. Про це сама Тимошенко повідомила журналістам після виходу з приміщення Генпрокуратури.

За словами колишнього Прем’єр-міністра, сьогодні вона запитала у слідчого, якою є відповідь на її прохання надати дозвіл на поїздку до Брюсселя, на що слідчий сказав, що такий дозвіл їй не дали.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що планує через декілька днів ще раз направити аналогічне прохання на розгляд слідчому.

Також Юлія Тимошенко повідомила, що сьогодні звернулася до слідчого з проханням надати їй дозвіл на поїздку до Львівської області. За її словами, відповідно до закону, вона очікує на відповідь на цей запит протягом 3 днів.

Окрім того, за словами Тимошенко, Генеральний прокурор Віктор Пшонка не надав їй відповіді на скаргу щодо законності порушених проти неї справ. Юлія Тимошенко наголосила, що таким чином Генеральний прокурор порушив норму закону, якою передбачено триденний термін для надання відповіді на подібні скарги.

Скарги з вимогою перевірити законність порушення проти неї кримінальних справ Юлія Тимошенко направила у Генеральну прокуратуру 26 і 27 травня.
XS
SM
MD
LG