Доступність посилання

ТОП новини

Урядовці створили проблеми, а тепер вирішують (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Тіло В’ячеслава Чорновола, який загинув у ДТП 12 років тому, піддали ексгумації. Прокуратура зважилася розкопати могилу на Байковому кладовищі екс-голови Народного руху. Як інформує газета «Україна молода», домовину, потайки від родичів, дістали вчора на світанку. Дивовижно, що в Україні навіть ексгумацію тіла політика, причиною смерті якого припускають замах, примудрилися зробити великим нічним секретом. Про це видання наголошує у статті «Розрита могила».

Проблема України полягає в тому, що нинішні негаразди в державі намагаються подолати ті люди, які наполегливо, роками їх створювали. Скажімо, як нагадує в газеті «День» колишній заступник Секретаря РНБО Андрій Пишний, чинний прем’єр мав прямий стосунок до формування 17-ти бюджетів України, двічі очолював ключове відомство – Мінфін, створив податкову систему, яку пан Пишний називає однією з найкорумпованіших та неефективних систем оподаткування у світі.

Після низки конфліктів даішників із водіями та скандальних відеороликів ДАІ випустила інструкцію для своїх співробітників. Документ для службового користування роз’яснює, як люди з жезлом повинні поводитися в конфліктних ситуаціях. Зокрема, як відповідати на провокаційні питання. Також документ нагадує інспекторам, що немає підстав забороняти знімати їх на фото та відео. Хіба що це перешкоджатиме роботі. Докладніше з інструкціями знайомить читачів газета «Сегодня» у матеріалі «ДАІ написали для себе «абетку».

В освіті 83 відсотки коштів ідуть на зарплати викладачам і вчителям. При цьому стабільно діє залишковий принцип фінансування. Водночас, як наголошує газета «Голос України», попит на диплом вишів не падає, хоча стабільно зростає і кількість незатребуваних фахівців. Тим часом, у країні бракує висококваліфікованих робочих рук. На одного будівельника-токаря припадає 6-7 архітекторів, юристів, бухгалтерів тощо.

Міносвіти планує підвищити стипендії до тисячі гривень, а диплом спеціаліста прирівняти до магістра. Такі пропозиції містяться в підготовлених відомством поправках до закону. Якщо парламент підтримає ініціативу, вишам знову дозволять проводити вступні іспити, але ректорам доведеться звітувати за кожен крок. Про це пишуть «Ізвєстія» в Україні» у статті «Навчальна тривога».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG