Доступність посилання

ТОП новини

Держслужба України виключає повну заборону на імпорт овочів із ЄС


Державна ветеринарна та фітосанітарна служба виключає повну заборону імпорту овочів із країн Європейського Союзу на український ринок. Про це повідомляє інформаційна агенція «Українські новини» з посиланням на голову Держветслужби Івана Бісюка.

«Абсолютно забороняти не будемо. Уявіть, їде машина, а в ній 20 найменувань овочів, зокрема огірки. Це ж потрібно все виймати, перевіряти. Це складно. Але ми просили посилити контроль за ввезенням овочів», – сказав він.

Бісюк підкреслив, що генеральний директорат Європейської комісії з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів офіційно проінформував Україну про те, що поширення кишкової інфекції не пов’язане з огірками.

Додаткові перевірки на кишкову інфекцію на кордоні застосовуватимуть до всіх видів харчової продукції та фабрикатів. Так, за словами Івана Бісюка, більше продукції проходитиме розширений контроль, особливо з територій, де раніше зафіксували захворювання людей, а продукти перевірятимуть не тільки за органолептичними показниками, але й на кишкові палички.

Раніше у результаті спалаху кишкового захворювання, зафіксованого в Німеччині після вживання овочів, станом на ранок 3 червня в низці країн Європи зафіксували 17 випадків смерті, близько 2 тисяч людей шпиталізували.
XS
SM
MD
LG