Доступність посилання

ТОП новини

В УЄФА немає звернень КПУ – оргкомітет «Євро-2012 Україна»


Директор місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський заявляє, що Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не отримував звернень від фракції Комуністичної партії у Верховній Раді щодо перенесення зі Львова у Дніпропетровськ або Одесу проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він сказав в інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня. Україна».

«КПУ, поряд з іншими політичними силами, що входили у 2007 році в парламент, давала УЄФА письмові гарантії, що... жодним чином не буде використовувати Євро-2012 для реалізації своїх політичних цілей. До речі, на початок цього тижня (30 травня) ніякого листа від комуністів до УЄФА не надходило, так що це просто політичний блеф», – зазначив Лубківський.

Крім того, за його словами, таких звернень не одержував і очолюваний ним оргкомітет.

«Ця безвідповідальна заява комуністів породила бродіння в Одесі й Дніпропетровську. Мер Одеси Костусєв уже заявив, що готовий побудувати нову злітно-посадочну смугу. Мало того, що за рік це нереально, так і в УЄФА ніхто не планує відбирати у Львова Євро-2012», – сказав він.

При цьому Лубківський висловив думку, що питання запобігання подіям, подібним до тих, які відбулися у Львові 9 травня, потрібно вирішувати на державному рівні на основі загальнонаціонального консенсусу.

11 травня лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що очолювана ним фракція підготувала проект листа-звернення до керівництва УЄФА із проханням переглянути рішення про надання Львову права на проведення фінальної частини Чемпіонату Європи футболу в 2012 році.
XS
SM
MD
LG