Доступність посилання

ТОП новини

У Британії шукають фахівців із кібернетичної безпеки


Лондон – У Великій Британії оголошено загальнонаціональний конкурс, щоб знайти найкращих фахівців, які можуть захищати національну інфраструктуру від кібернетичних атак.

Загальнонаціональний конкурс із кібернетичної безпеки цього року проводиться вже вдруге. Британський уряд за його допомогою намагається знайти майбутніх кібер-бійців для захисту країни від кібернетичних нападів. У межах конкурсу його учасники візьмуть участь у низці змагань. Вони, зокрема, повинні будуть відбивати змодельовані атаки гакерів, захищати інфраструктурні мережі та вистежувати інтернетних злочинців.

Переможців очікують нагороди у вигляді спеціальних курсів підготовки та грошей, які допоможуть їм почати кар’єру в ділянці комп’ютерної безпеки.

Кевін Стретер, експерт з інтернет-безпеки у британському Відкритому університеті, пояснює, чому у Британії відчувається нестача фахівців. «Від часу кризи 2000 року у ділянці інтернет-бізнесу багато експертів було втрачено для нас, вони просто перейшли до інших галузей, – каже він. – Ми через це переживаємо великі труднощі, нестачу фахівців. Водночас люди, що прийшли до цієї галузі у 1960-70-х роках, уже виходять на пенсію».

Щоб стати учасником конкурсу, достатньо зареєструватися на відповідній інтернет-сторінці. Відтак низка змагань відбуватиметься протягом року. Учасники зможуть показати свою майстерність у створенні безпечних мереж, систем кібер-захисту та цифрової експертизи. Змагання відбуватимуться у кількох раундах із вибуванням.

Кібернетичний конкурс як добрий досвід

Випускник університету Антоні МакАтамні, який вже зареєструвався для участі в конкурсі, очікує жорсткої конкуренції. «З університетських років я знаю фахівців у цій галузі, – зауважує він. – Це надзвичайно розумні люди. Буде дуже-дуже важко. Я вирішив взяти участь, щоб здобути досвід, а також для того, аби познайомитися з іншими людьми з цієї галузі. Бо я не маю аж так багато нагод познайомитися з такою великою кількістю експертів у комп’ютерній промисловості».

Цікаво, що торік першим переможцем конкурсу з кібернетичної безпеки став поштар із містечка Вейкфілду, що на півночі Англії, Дан Саммерз. Його нагорода становила близько 10 тисяч доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG