Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти не отримали від Януковича бажаного подарунку


Київ – Українські журналісти, які прийшли під президентську резиденцію «Межигір’я», не захотіли скуштувати торт, який їм передавали від Віктора Януковича на їхнє професійне свято. Вони вимагали, щоб Президент виконав обіцянку, яку дав рівно рік тому, – показав, де живе. Янукович з цими журналістами не зустрівся і натомість поїхав на зустріч з редакторами українських видань. Там він знову запевнив, що «прийде час» і він покаже «Межигір’я».

У понеділок о восьмій ранку представники ЗМІ приїхали до резиденції Президента в селі Нові Петрівці на Київщині, щоб, за їхніми словами, проконтролювати рішення суду, який напередодні заборонив проводити журналістам мирні збори у Межигір’ї.

Поспішаючи на роботу, кортеж Януковича на великій швидкості проїхав повз журналістів. Останньою із президентської резиденції виїхала прес-секретар Дарія Чепак, яка зупинилася біля воріт і намагалася подарувати журналістам квіти і торт від імені Януковича.

Торт від Президента
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:09:15 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


«Я побачила у новинах, прочитала в інтернеті, що ви тут будете. Оскільки сьогодні День журналіста, звичайно треба вас привітати. Це ж ваш день. Президент поїхав на роботу, як ви знаєте, Служба безпеки забороняє йому зупинятися у кортежі», запевнила Дарія Чепак.

Водій прес-секретаря виклав святковий торт біля воріт резиденції «Межигір’я» і Дарка Чепак, вибачившись, поїхала на роботу. Зрештою, торт скуштували будівельники.

Журналіст Мустафа Найєм вважає, що якщо Президент уже рік не може виконати слова і показати свої володіння, то не варто вірити й в інші його обіцянки.

«Ми хочемо бачити, де він мешкає і чи це дійсно відповідає його декларації. Бо в нас є підозра, що ця земля була привласнена незаконно, сумнівними схемами. Якщо людина за рік не змогла виконати своєї обіцянки, чому весь інший народ має вірити в реформи, чому ми маємо вірити, що прийдемо в Європу, чому ми маємо вірити, що будуть якісь пенсійні реформи, чому ми маємо вірити хоч одному його слову, якщо він не виконує елементарну обіцянку – показати свій дім»,обурювався Мустафа Найєм.

Янукович запевнював, що є відкритою людиною – Мартиненко

Керівник агенції «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко був серед запрошених журналістів на неофіційному ланчі з Президентом і розповів Радіо Свобода, як Віктор Янукович пояснював, чому проігнорував представників ЗМІ, які чекали на нього вранці.

«Президент сказав, що він не був у тому кортежі, який не зупинився. Якби він там був, він би обов’язково зупинився і переговорив із журналістами, що він і робить час від часу. А так його там не було. Ну і натякнув, що завжди радий всіх бачити, але якщо цей час побачення узгоджено»,розповів Олександр Мартиненко.


«Я б сказав, що урочистостей особливих не було. Президенту деякі журналісти запропонували, щоб такі зустрічі відбувалися постійно. Він сам відкрита людина, як він сказав. Щоб усі чиновники і всі міністри, які спілкуються з журналістами, були відкритішими»,поділився враженнями керівник агенції «Інтерфакс-Україна».

Тим часом журналісти, які вранці марно приходили до «Межигір’я», мають намір знову прийти до президентської резиденції через місяць.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG