Доступність посилання

ТОП новини

У Гаазькому трибуналі хвалять Сербію за Младича


Прокурор Міжнародного кримінального трибуналу у справах колишньої Югославії Серж Браммерц заявив у понеділок, що Сербія зробила «значний крок уперед», затримавши колишнього командувача війська боснійських сербів Ратка Младича.

Виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, прокурор додав, що його установа задоволена співпрацею Белграда в притягненні розшукуваного до відповідальності.

69-річного Ратка Младича затримала поліція в Сербії 26 травня в селі за сто кілометрів від столиці Белграда. Минулої п’ятниці за рішенням сербського суду його екстрадували до Гааги.

Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії звинувачує Младича в геноциді, злочинах проти людяності і злочинах проти законів і звичаїв війни, яку він як командувач війська боснійських сербів вів проти цивільних босняків, хорватів та інших не-сербів у Боснії й Герцеговині в 1992–1995 роках.

Зокрема, його звинувачують в організації вбивства 1995 року восьми тисяч босняків-мусульман у боснійському місті Сребрениця чи командуванні кількарічною облогою боснійської столиці Сараєва, внаслідок якої були вбиті й поранені тисячі мешканців міста.

Перше звинувачення йому Гаазький трибунал виніс іще того ж 1995 року. Відтоді він уникав арешту.
XS
SM
MD
LG