Доступність посилання

ТОП новини

Показові прочухани в уряді (огляд преси)


Показові прочухани в уряді (огляд преси)

Київ – Відставку віце-прем’єра з ЖКГ і питань регіонального розвитку Віктора Тихонова не можна розглядати лише у вузькому кадровому аспекті. Як переконує дописувач газети «День», очевидним є розпис влади у власному безсиллі: Президент звільняє й тасує підлеглих, які є заручниками ситуації. Однак, на думку дописувача, реформ не буде все одно, навіть із новими фігурами на чолі Кабміну. Для цього треба міняти сам менталітет правлячого класу. Влада виявилася надто вже прагматичною для того, щоб здійснити реформування держави. Про це наголошується в статті «Показові прочухани в уряді».

Найближчим часом можуть звільнити і віце-прем’єра Сергія Тігіпка. Бо він є слабкою ланкою в уряді, стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Володимир Цибулько. Так само, як і міністр оборони Михайло Єжель, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк та міністр освіти Дмитро Табачник. Останній взагалі, на думку політолога, підриває репутацію не тільки Кабміну, а й Президента. Очевидно, його звільнять за наслідками вступної кампанії, прогнозує експерт «Газети по-українськи».

Демографічна криза докотилася до вишів. Як констатує «Ділова столиця», цього року випускників середніх шкіл в Україні майже вдвічі менше, аніж у минулому – лише 235 тисяч. Навчальних же місць в інститутах нараховується близько 400 тис. Це значить, що нинішня вступна кампанія для потенційних абітурієнтів буде легкою, як ніколи. Навіть обережні в оцінках викладачі вишів стверджують, що конкурси на більшість спеціальностей зменшиться вдвічі, а на багатьох факультетах місць буде навіть більше, аніж охочих їх зайняти. Однак, це не стосується найпрестижніших університетів, конкурси на які можуть навіть збільшитися.

Конституційний Суд дозволив виконавчій службі безперешкодно заходити в квартири боржників від моменту порушення майнової суперечки. Таким чином, як пояснюють «Ізвєстія» в Україні», держава хоче спростити процедуру стягнення дрібних боргів. Однак правозахисники впевнені, що подібна практика застосовуватиметься і на банківські кредити. Про це докладніше йдеться в матеріалі «Колектор біля воріт, або Боржників позбавлять квартир».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG