Доступність посилання

ТОП новини

Строс-Кан до судді: «Я не винен»


Нью-Йорк – Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан у суді відкинув звинувачення у зґвалтуванні готельної покоївки, висунуте проти нього. Він зробив це під час попередньої формальної процедури у суді. Наступне засідання у цій справі призначене на 18 липня.

Домінік Стросс-Кан постав перед суддею Верховного Суду штату Нью-Йорк. Його супроводжувала дружина Енн Сінклер, підкреслено тримаючи чоловіка за руку. По боках стояли адвокати. Поруч – поліцейский офіцер. Процедура була короткою, тривала п”ять хвилин. Згідно з американським законом, суддя Майкл Обус запитав, чи Стросс-Кан, звинувачений у гвалтуванні, визнає себе винним. Відповідь: «Ні, не визнаю». Тоді суддя сказав: «Пане Стросс-Кан, ви маєте право бути присутнім при всіх (юридичних) процедурах, включаючи суд у цій справі. Ба більше, ви зобов’язані бути присутнім».

Під дверима суду юрмилися сотні фоторепортерів і телевізійних журналістів. Величезний інтерес до цієї справи зрозумілий, адже Стросс-Кан ще вчора був одним із сильних світу цього і потенційним кандидатом у президенти Франції від Соціалістичної партії.

Сексуальний скандал міжнародного масштабу

Скандал вибухнув, коли до поліції звернулася прибиральниця готелю, де у розкішному номері – вартістю 3 тисячі доларів за добу – зупинився виконавчий директор Міжнародного валютного фонду. Покоївка стверджувала, що Стросс-Кан, якому, до речі, 62 роки, змусив її зайнятися оральним сексом. Француза заарештували в аеропорту імені Кеннеді, знявши з літака, що відбував до Парижа.

Адвокати Стросс-Кана, Бен Брафман і Вільям Тейлор, у своїх заявах запевняють, що хоча сексуальний акт справді мав місце, він був не примусовий, а добровільний, за обопільною згодою. Так чи інакше, генетичний аналіз виявив сліди дипломата на кофтинці покоївки. Її адвокат Кеннет Томпсон сказав журналістам: «Жертва бажає, щоб ви знали, що ані влада, ані гроші, ані вплив у всьому світі Домініка Стросс-Кана не допоможуть приховати правду про те, до чого він її змусив у номері готелю».

Після тижневого ув’язнення у тюрмі Райкерс-Айленд Стросс-Кана випустили під заставу на суму 6 мільйонів доларів і посадили під домашній арешт.

Наступне судове слухання призначене на 18 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG