Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів іде в інтернет за електоратом


Оновлений дизайн сайту Партії регіонів (www.partyofregions.org.ua)
Оновлений дизайн сайту Партії регіонів (www.partyofregions.org.ua)

Київ – Партія регіонів презентувала свій новий інтернет-сайт. Тепер інформація про діяльність партії та її лідерів має з’являтися оперативніше. Регіонали сподіваються, що так партія ефективніше буде представлена як політична сила. Тим часом опозиція вже давно почала підкорювати всесвітню павутину і соціальні мережі. Скажімо, колишній прем’єр Юлія Тимошенко з лютого стала активною дописувачкою у Твітері. Активно використовують новітні технології для політичної агітації і в сусідній Росії. Та чи це допомагає підняти рейтинг?

Від сьогодні відео на сайті Партії регіонів можна буде дивитись без завантаження, в режимі он-лайн, а фото та інформація будуть з’являтися оперативніше. Окрім того, сторінку адаптували до планшетів та смартфонів і розробили англомовну версію.

У провладній партії визнають, що спілкування з виборцями через соціальні мережі поки що активно не практикують, говорить народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

«Такі проекти, які направлені на тих, хто більшу частину свого часу проводить в інтернеті, у нас є. Ми плануємо запускати їх із осені. Ми розуміємо, що в цьому плані ми запізнилися порівняно з нашими конкурентами», – зазначила депутат.

Чи з’явиться Віктор Янукович вже восени у Twitter, де скажімо, вже давно є і його колега з Росії Дмитро Медведєв, у Партії регіонів поки що пророкувати не беруться.

«Що стосується Віктора Федоровича Януковича, то я не Віктор Федорович, це питання до нього»,сказала Олена Бондаренко, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Регіони» не хочуть бути другою «Єдиною Росією»

Тим часом деякі експерти відзначають, що в методах роботи та технологіях Партія регіонів багато в чому бере приклад з провладної партії північної сусідки, «Єдиної Росії».

Таку схожість у Партії регіонів категорично відкидають. Двох однакових партій не буває, каже Олена Бондаренко. А стосовно технологій, то Партія регіонів більше схожа скоріше на європейських соціал-демократів, ніж на «Єдину Росію», переконує вона.

«У листопаді минулого року наша партія підписала меморандум із Прогресивним альянсом соціал-демократів, які працюють у Європарламенті, – зазначає політик. – Це наші колеги, які апріорі визнали схожість позицій Партії регіонів із соціал-демократами європейських країн».

Інтернет не врятував «Єдину Росію», чи врятує Партію регіонів?

До якої міри активне залучення інтернету допомагає політикам завойовувати нових прихильників і не втрачати старих? Російський політолог Андрій Окара каже Радіо Свобода про уроки «єдиноросів», які варто пам’ятати їхнім українським політичним побратимам.

«Інтернет-потуги можуть підвищити рейтинг лише в певних аудиторіях – сучасних, молодих і просунутих людей. Але цей клас, як правило, – не електорат «Єдиної Росії», – зауважує політолог.

Нині інтернет-агітація якщо і допомогла «Єдиній Росії», то мізерно, каже Андрій Окара.

За даними соціологів із російського «Левада-центру», за провладну політичну силу в Росії готові проголосували трохи більше за 40% росіян, а це найнижчий показник за останні роки.

І в Україні останні дані соціологів свідчать про падіння довіри українців до Партії регіонів. Більше від половини українців не схвалюють і діяльність Президента Віктора Януковича.
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG