Доступність посилання

ТОП новини

Рогляд справи Луценка відклали на тиждень


Печерський районний суд Києва переніс засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на 20 червня, задовольнивши вимоги адвокатів, які просили час на ознайомлення з матеріалами справи.

Представники прокуратури заявили, що не бачать підстав для перенесення розгляду справи.

«Дійсно, судом було обмежено ознайомлення зі справою захисників до 16 травня. Захисники впродовж травня зайняли таку позицію і не з’являлися на неодноразові нагадування слідчого для ознайомлення з матеріалами справи. І, відповідно, не підписували протокол про ознайомлення. Підстав для задоволення клопотань захисника немає», – заявила сторона обвинувачення.

Після багатогодинного засідання судді ухвалили рішення частково задовольнити вимогу захисту. Засідання перенесли на 20 червня. Таким чином адвокати отримали ще тиждень на те, щоб прочитати близько 9 тисяч сторінок справи, тоді як вимагали на це місяць.

Генпрокуратура інкримінує колишньому міністрові заволодіння чужим майном, перевищення службових повноважень та зловживання владою. Луценка затримали наприкінці грудня , пояснивши, що це запобіжний захід.
XS
SM
MD
LG