Доступність посилання

ТОП новини

Кучма і Медведчук можуть пройти у Верховну Раду (огляд преси)


Київ – Підписання Харківських угод стали відліком нового етапу відносин між Україною та Росією, стверджує газета «День». Чи поліпшились стосунки між країнами за рік після їх підписання? На початку покращилась атмосфера діалогу, вважає експерт видання. Однак це тривало недовго. Бо компроміси з боку України, яких очікувала Росія, дійшли до червоної позначки. Просто кажучи, здавати більше немає чого. Бо за майном та ресурсами вже стоять інтереси тих, хто сьогодні перебуває при владі, та їхнього найближчого кола, зазначає експерт «Дня».

Весь наступний рік, аж до жовтня, буде «роком виборів», що означатиме черговий сплеск популізму. Як пише газета «День», зміна виборчої системи матиме значний вплив на всі політичні партії. Суттєво посилиться боротьба за місце в прохідній частині виборчого списку. Адже при проведенні виборів за змішаною системою кількість «теплих» місць у списку скорочується вдвічі. А кількість охочих туди потрапити – навпаки, збільшиться. Крім того, за новим виборчим законодавством потрапити в парламент мають шанси навіть Кучма й Медведчук. Стаття називається «Операція «Реінкарнація».

Тотальний контроль спецслужб за розмовами і перепискою українців – міф. Однак силовики роблять все можливе, щоб він став реальністю, стверджує тижневик «Влада грошей». Про те, хто і як стає об’єктами прослуховування і як можна від неї захиститися, йдеться у статті «Зашифровані». Зокрема, як розповів журналістам парламентарій Геннадій Москаль, для особливо секретних телефонних переговорів він використовує sim-карти мобільних операторів інших держав, які щохвилинно змінюються у так званому «плаваючому» режимі. І налаштуватися спецслужбам на які дуже складно.

Чиновники пропонують майже вдвічі збільшити нормативну оцінку землі. Як попереджають «Економічні відомості», це суттєво зменшить кількість людей, які зможуть придбати земельні наділи після відміни мораторію.

Прокурора, який вів справи Кучми, Луценка і Тимошенко, понизили. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», резонансні кримінальні справи проти колишніх чиновників вестиме новий співробітник. Про те, як це вплине на подальшу долю підсудних, ідеться в матеріалі «Кадри вирішили все».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG