Доступність посилання

ТОП новини

Влада Лівії каже, що подолала спротив в Аз-Завії


Влада Лівії заявила в неділю, що її сили ліквідували «вогнища спротиву» повстанців у місті Аз-Завія на захід від столиці Тріполі.

Як сказав журналістам речник лівійського уряду Муса Ібрагім, лівійські урядові сили нині «цілковито контролюють» увесь обшир від міста Адждабія на сході країни до кордону з Тунісом на заході.

Речник заперечив повідомлення про нові успіхи повстанців і, визнавши сутички з ними в Аз-Завії, заявив, що вони були незначні.

Він також додав, що влада ще не може «оголосити перемогу» в містах Місрата й Зінтан у західній частині країни, які контролюють повстанці.

Напередодні лівійські повстанці заявляли, що здійснили вдалий наступ на війська лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі і ввійшли в місто Аз-Завія – великий нафтовий порт лише за 50 кілометрів на захід від Тріполі.

Тим часом союз НАТО, який здійснює командування операціями міжнародної коаліції в Лівії, заявив у неділю, що вживає «необхідних дій», щоб захистити цивільне населення на захід від Тріполі, яке перебуває під загрозою нападу лівійських урядових сил.

Також у неділю Об’єднані Арабські Емірати оголосили, що визнали тимчасову раду лівійських повстанців за єдиного законного представника лівійського народу.
XS
SM
MD
LG