Доступність посилання

ТОП новини

Податкову і митницю хочуть об'єднати


Голова СБУ Валерій Хорошковський
Голова СБУ Валерій Хорошковський

Київ – Об’єднання митниці та податкової служби в Україні не актуальне, заявив голова Державної митної служби Ігор Калетник. Своєї підтримки щодо перепідпорядкування цих відомств не обіцяють і в Партії регіонів. Натомість прем’єр-міністр Микола Азаров каже, що Президент Віктор Янукович вимагає від нього реформування фіскальної системи.

Голова Державної митної служби України Ігор Калетник вважає, що не прийшов час для об’єднання його відомства з Державною податковою службою в один орган. І такий час, мовляв, настане ще не скоро.

«Державною митною службою була презентована концепція реформування. Ми надіслали до Кабінету міністрів і пропозиції щодо другого етапу реформи митної служби. Ми маємо завершити пенсійну реформу, маємо завершити адміністративну реформу, має запрацювати стабільно економіка держави. На сьогоднішній день питання об’єднання не на часі», – наголосив Калетник.

Водночас, за словами прем’єра Миколи Азарова, податкова та митна служби будуть реформовані до осені, оскільки на цьому наполягає Президент Віктор Янукович.

У Партії регіонів нічого не знають про реформування митниці – Пеклушенко

Парламентська більшість не готова допомагати Азарову виконувати доручення Януковича.

Перший заступник голови парламентського комітету з питань податкової і митної політики депутат від Партії регіонів Олександр Пеклушенко сказав Радіо Свобода, що нічого про можливу реформу не знає.

«Все, що я не маю у вигляді офіційного документу, розцінюю, як чутки. Треба бачити документ, у якому є аргументи, і говорити не про те, робити це чи не робити, а говорити про те, наскільки актуальними і професійними є наведені аргументи», – сказав Пеклушенко.

Комуністи вважають митницю своєю частиною «бюджетного пирога» – Павловський

Депутати з фракції Партії регіонів воліють не говорити про об’єднання митної та податкової служб, оскільки це може остаточно посварити їх з комуністами і роз’єднати провладну парламентську більшість, заявив Радіо Свобода депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський. Адже на посаду голови Держмитслужби Ігор Калетник потрапив з крісла депутата Верховної Ради від Компартії, нагадав опозиціонер.

«Є спротив самих керівників цих служб, зрозуміло, чому. Тим більше, що комуністи вважають, що це їхня частина «бюджетного пирога». Хоча якщо розглянути досвід розвинених західних країни, то там, здебільшого, і митниця, і податкова є департаментами міністерства фінансів. І дають вони не менші збори, ніж наші окремо виділені «монстри», – зауважив Павловський.

Тим часом, українські ЗМІ повідомляють, що об’єднаний фіскальний орган може очолити нинішній голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський. В СБУ цю інформацію не коментують.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG