Доступність посилання

ТОП новини

Як зняти російський газовий зашморг (огляд преси)


Київ – Поновлювані джерела енергії та енергозбереження в Україні стануть рентабельними після скасування бюджетних дотацій, стверджує газета «День». При цьому видання нарікає, що розмови про альтернативні джерела енергії активізуються після того, як уряд проводить невдалі газові переговори з Росією. Хоча значно розумніше було б завести зовсім іншу традицію. Не лише після, а й напередодні таких переговорів слід було б не просто говорити на ці теми, а й вводити в дію відповідні об’єкти. Про це «День» наголошує в статті «Як зняти газовий зашморг».

Газета «Голос України» стверджує, що усі двадцять років своєї незалежності аграрна Україна буксує, розповідаючи собі й усьому світові про свої аграрні переваги, багаті чорноземи та працьовитих людей. Попри незначні успіхи у птахівництві, деяку стабілізацію у свинарстві, Україна продовжує тупцювати на місці у зерновиробництві. Що ж треба зробити для українського «аграрного прориву»? Про це йдеться в матеріалі «Чому вітчизняний аграрій ніяк не перетвориться з «дійної корови» на «священну»?».

Інтерактивні клуби, в які перепрофілювалися казино, тепер заборонені, як і решта гральних закладів. Як інформують «Ізвестія» в Україні», Президент підписав закон, який забороняє і віртуальну гру на гроші. Експерти видання стверджують, що цей бізнес стане ще більш технологічним і остаточно піде в тінь. Уникнути цього можна буде, лише заблокувавши доступ до ігрових серверів.

Європі вигідно підтримувати опозицію в Україні з погляду стратегічних завдань геополітики, стверджують «Вечірні вісті». Адже, визнавши факти політичних репресій, Європа отримає привід застосувати до України економічні санкції, що створить більш ніж серйозну противагу намірам Росії втягти Януковича у Митний союз. Про це наголошується у статті «Алегро з вогнем».

По мобільному телефону можна говорити не більше як півгодини на день. При цьому ймовірність шкідливої дії знижується удвічі. Як інформує газета «Факти», депутати Європейського парламенту визнали, що бездротовий інтернет і стільникові телефони небезпечні для здоров’я, і рекомендували обмежити їхнє використання в навчальних закладах і дитсадках. На шпальтах газети фахівці розповідають, чим можуть зашкодити зручні та модні новинки технічного прогресу і як мінімізувати цю шкідливу дію.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG