Доступність посилання

ТОП новини

МВФ виділить транш після ухвалення пенсійної реформи – Тігіпко


Міжнародний валютний фонд розгляне продовження співробітництва з Україною на початку серпня, якщо Верховна Рада ухвалить пенсійну реформу.

Про це на брифінгу сказав віце-прем’єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, інформує агентство «Українські новини».

«Якщо Верховна Рада цього тижня ухвалить пенсійну реформу у першому, а з 4 по 8 липня – в другому читанні, то в кінці липня нам варто чекати на місію, яка може попрацювати буквально тиждень, і десь на початку серпня ми можемо мати рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду», – вважає Тігіпко.

Віце-прем’єр також не виключив, що при продовженні співробітництва, з огляду на затримки, які виникли з виділенням чергового траншу кредиту stand by, може бути ухвалено рішення про об’єднання й виділення одночасно 2 траншів.

Зі слів Тігіпка, йдеться про суму близько 3 мільярдів доларів, які буде спрямовано у валютні резерви Національного банку. Крім цього, він зазначив, що із МВФ тривають переговори щодо умов підвищення тарифів на газ для населення.
XS
SM
MD
LG