Доступність посилання

ТОП новини

Колишній міністр Іващенко оголосив голодування


Колишній тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони Валерій Іващенко, якого звинувачують у скоєнні службового злочину, оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти упередженості колегії суддів Печерського районного суду Києва, яку очолює суддя Сергій Вовк.

Відповідну заяву Іващенко зробив у четвер у залі судового засідання після того, як суддя вкотре відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу через різке погіршення стану здоров’я та необхідність провести відповідне лікування.

«Я не прихильник таких кроків, але розумію, що використовувати правові механізми, механізми закону немає можливості. Я вимушений боротися, я вимушений стояти за свою честь, за свою гідність та добре ім’я і вимушений боротися за своє здоров’я і своє життя. Іншого способу, як цей, на цей момент я не бачу», – наголосив Іващенко.

Крім того, він зауважив, що у зв’язку з тим, що чинний склад суду не може надалі об’єктивно розглядати справу і є керованим з боку Генпрокуратури, він заявив про відвід суддям Вовку, Царевич, Карабаню, а також заявив про відвід стороні обвинувачення «в особах пана Коваля, Плужника та Георгієва».

Сторона обвинувачення у відповідь наголосила, що не має ніякої неприязні до підсудного, у зв’язку з чим закликала розпочати розгляд справи, щоб встановити істину – винний Іващенко чи ні.

Адвокати Іващенка підтримали його заяву про відвід суддів.

Іващенка обвинувачують у службових зловживаннях і сприянню в незаконному відчуженні майна під час санації «Судномеханічного заводу Феодосії».
XS
SM
MD
LG