Доступність посилання

ТОП новини

Дисконтна картка від «Молодих регіонів»: нова форма підкупу виборця?


Київ – Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молоді регіони» презентувала новий проект дисконтної картки на товари та послуги для членів своєї організації. Власники такої картки зможуть не лише зi знижкою поїсти в різноманітних ресторанах, а й заправити дешевше авто або ж купити одяг відомих брендів.

В організації запевняють, що таким чином не збираються заманювати молодих виборців. Мовляв, «Молоді регіони» – не крило Партiї регiонiв, а окрема організація, хоча і не приховують, що члени партії її фінансують.

Тим часом експерти вже називають такі пропозицiї масовою корупцією. «Регіонали» не завойовують прихильність молоді ідеями та ефективною роботою, а просто відверто купують електорат.

Дисконтна картка «Молодих регіонів» дає своєму власникові цілу низку пільг у тих закладах сфери послуг та магазинах, які приєдналася до проекту.

Це і знижки в різноманітних ресторанах та барах або у мережі АЗС та мийках, зокрема, компанії «Лукойл». Також, за інформацією організації, власники картки можуть дешевше купувати одяг популярних брендів в мережі магазинів «ARGO» та менше сплачувати за номери у деяких готелях, вони отримують знижки в кінотеатрах, супермаркетах та аптеках.

Знижкове Ельдорадо лише для «молодих регіоналів»

Але до цього «знижкового раю» можуть отримати доступ лише члени Всеукраїнської громадської організації «Молоді регіони», розповідає Андрій Пінчук, народний депутат України, голова ВМГО «Молоді регіони». Ніяких особливих вимог до членів організації немає, запевняє депутат, окрім однієї.

«Членом «Молодих регіонів» не може бути людина, яка є членом партії, окрім Партії регіонів, але людина може бути безпартійною», – каже депутат.

Андрій Пінчук зауважує, що дисконтна програма не є дискримінаційною стосовно молоді, яка не є членом організації «Молоді регіони», а тим паче тих, хто не є членом Партії регіонів. Організація просто має на меті захистити і підтримати своїх.

Депутат зауважує, що проект не має нічого спільного з Партією регіонів. Тим не менше, Пінчук визнає, що «Молоді регіони» частково фінансуються членами Партії регіонів.

Політизований бізнес викликає корупцію – експерти

Водночас народний депутат від НУ-НС Володимир Ар’єв висловив переконання: там, де політику замішують на бізнесі, виникає корупція.

«Єдине, що можна сказати про цю ініціативу так звану, то це є лише якнайглибшим впровадженням корупції серед молоді України», – наголошує депутат.

Формою масової політичної корупції появу такої картки вважає і політичний експерт Віктор Небоженко.

«Це форма політичного підкупу молоді. Але треба знати українську молодь, треба знати українця загалом. Він візьме гречку, він візьме дисконтну картку, але як він проголосує, лише одному Богові відомо, – говорить експерт. – Тому це скоріше форма відмивання грошей у партійних регіональних організаціях. І я не здивуюсь, якщо скоро з’явиться продаж таких карток, зовсім не за дисконтною ціною. І ми побачимо солідних чоловіків та жінок, які не мають ніякого стосунку до молоді, але карткою такою активно користуються».

Тим часом в організації стверджують, що картку видають безкоштовно і підробити чи віддати її комусь іншому неможливо, адже вона іменна та має спеціальний захисний електронний чип усередині.

Уже зараз виготовили першу тисячу карток, повідомлять в організації. До кінця року їхня кількість зросте до 30 тисяч. Таким чином усі активні члени організації зможуть отримати картки, запевняють у «Молодих регіонах».

Загалом нині у Всеукраїнській громадській організації «Молоді регіони» числиться більш як 100 тисяч членів.
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG