Доступність посилання

ТОП новини

Стережись, Мельниченку!


Для Миколи Мельниченка настав момент істини. Якщо він дійсно записував Кучму сам, що малоймовірно, то загроза його життю тепер, так би мовити, локальна. Але якщо ініціатива записів в кабінеті Кучми виходила з «високої гори», то відновлення досудового слідства по Мельниченку означає те, що він вже більше не потрібний там,«на горі», і небезпечний для тих, хто його «вів» весь цей час у цій гучній справі.

У Мельниченка тепер лише два варіанти: перший, рятівний: негайно сказати публічно, хто наказав йому взяти на себе роль «камікадзе» у зв’язку із записами в кабінеті Кучми. Цим він рятує своє життя. І другий: зникнути назавжди та залишити у справі Гонгадзе дуже тривалий знак запитання. Бо рано чи пізно все стане зрозуміло. Дуже вже багато людей були задіяні у цьому. Дехто з них вже встиг навіть мемуари написати, окремі з них вже набрані… Чекають фіналу з Мельниченком.

Якщо від чистого серця, то мені особисто жаль Миколу Мельниченка. Він всього на всього жертва, своєрідний цап-відбувайло у цій трагічній і брудній справі, деталі якої обов’язково «випливуть» на поверхню після «відходу» головних дійових осіб.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG