Доступність посилання

ТОП новини

У Києві розпочався Міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій»


На Співочому полі у Києві в суботу розпочався 8-й Міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Його ініціатор – відомий український музикант, засновник гурту «ВВ» Олег Скрипка – повідомив ЗМІ: «Цього року ми приймаємо провідних музикантів із України, Канади, США, Росії та держав ЄС. Українські гурти «Тартак» та «Mad Heads» підготували спеціальні музичні програми в етнічному стилі, а я презентую свій новий проект із сольним «Український народний джаз».

Концертну програму розпочинає увечері Олексій Заєць – молодий співак із Київщини, який «володіє унікальною манерою голосового співу та має фантастичну етнічну основу, що була притаманна лише нашим далеким пращурам», сказав Скрипка.

Також уперше співорганізатором «Країни мрій» стали Українські сезони моди: провідні українські модельєри та дизайнери одягу показують нові колекції у стилі «етно». Серед учасників показу – відомі українські дизайнери Юліана Богуцька, Олеся Телиженко, Зінаїда Ліхачова та інші.

Показ української моди супроводжують молоді музиканти, які виконують осучаснені народні українські пісні; це перший вихід українського одягу у національному стилі на подіум «просто неба» під час музичного фестивалю, наголосили Олег Скрипка та Олександр Соколовський, один із засновників Українських сезонів моди.

На фестивалі, навіть коли почалася злива, працюють Алея майстрів народних ремесел і Казкова галявина для дітей.

У рамках «Літературної країни мрій» з новими поезіями виступають відомі українські письменники, серед яких переможці Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» та представники літератур народів, які мешкають в Україні – кримськотатарської, вірменської, гагаузької.

Фестиваль «Країна мрій» триває два дні, в суботу й неділю.
XS
SM
MD
LG