Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО заперечили заяви Лівії про нові цивільні жертви


Представник союзу НАТО, який здійснює командування міжнародною операцією в Лівії, заперечив у суботу повідомлення лівійського державного телебачення, що внаслідок повітряного удару по місту Бреґа там загинули 15 цивільних осіб.

За словами неназваного речника, в суботу по цьому місту ударів узагалі не завдавали. А два повітряні удари в п’ятницю мали за ціль об’єкти, які використовує лівійська урядова армія для підготовки своїх бойових дій проти цивільного населення в околицях сусіднього міста Адждабія.

Речник уточнив, що йдеться про будинки в залишених мешканцями кварталах на околиці Бреґи, які зайняли військові, і що жодних свідчень про загибель чи поранення цивільних внаслідок тих ударів немає.

Раніше в суботу лівійське державне телебачення заявило, що внаслідок удару по низці цивільних об’єктів Бреґи, зокрема, по ресторану й пекарні, там загинули 15 цивільних людей і ще 20 були поранені. Крім того, державне агентство «Джана» також заявляло про загибель у місті ще 5 цивільних від повітряного удару вранці в п’ятницю.

Влада лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі стверджує, що в перебігу міжнародної операції в країні внаслідок повітряних ударів загинули близько 700 мирних мешканців, але доказів цього немає. У НАТО розслідують один випадок, коли тиждень тому один із таких ударів, імовірно, міг помилково вцілити в цивільних.
XS
SM
MD
LG