Доступність посилання

ТОП новини

Президент Монголії приїхав у Львів на зустріч із однокурсниками


Президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж із дружиною Хажидсуренгійн Болормаа (в центрі) під час візиту до Львова, 27 червня 2011 року
Президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж із дружиною Хажидсуренгійн Болормаа (в центрі) під час візиту до Львова, 27 червня 2011 року

Львів – Президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж перебуває з офіційним візитом в Україні до 30 червня. Однак перш аніж приїхати у Київ і зустрітись з українським Президентом, учора він прибув у Львів. У цьому місті монгольський лідер здобув освіту і зустрів своє кохання.

Майже 30 років тому майбутній Президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж приїхав за скеруванням на навчання у Львівське вище військово-політичне училище. Тут здобув фах військового журналіста. А ще зустрів свою дружину, яка тоді навчалась у Франковому університеті.

Нині військове училище перейменоване в інститут Сухопутних військ, який і відвідав монгольський президент. «У нас на факультеті вчились студенти з 25 країн світу. Зараз вони працюють по усьому світу. Ми завтра зустрічаємось із однокурсниками. Мені тут дали гарну освіту для майбутньої кар’єри», зазначив лідер Монголії.

Монголія приваблює туристів невинною природою та екологією

У Києві президент Монголії братиме участь у бізнес-форумі і спілкуватиметься з українським колегою. Мова йтиме про налагодження ділових стосунків між обома державами у сільськогосподарській галузі, енергетиці, машинобудуванні, видобуванні корисних копалин.

Монголія за територією удвічі більша від України. Там мешкає близько трьох мільйонів людей і утримується 50 мільйонів голів худоби. У країні добре розвинене скотарство. Натомість країну семи вітрів цікавить українське зерно. «Ми маємо 4 тисячі кілометрів кордону з Китаєм. Нині дуже вигідно робити інвестиції в Монголію. Ми входимо у десятку країн за багатством корисних копалин. Багато людей приїжджають у Монголію відпочивати і працювати», зауважив президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж.

Останніми роками Монголія приваблює своєю екологією, невинною природою, самобутніми традиціями, пам’ятками старовини усе більше туристів, яким подобається екстремальний відпочинок і кого цікавить одна з найзагадковіших азіатських країн. Із Європи нині організовують екологічні тури до Монголії. Однак мандрівка автомобілем через Росією вважається досить небезпечною через великі побори на дорогах.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG