Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: «Вирок уже написаний під диктовку Януковича»


Юлія Тимошенко під час судового засідання у Києві, 29 червня 2011 року
Юлія Тимошенко під час судового засідання у Києві, 29 червня 2011 року

Київ – Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи за звинуваченням колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко на 4 липня. Відповідне рішення суддя Родіон Кирєєв ухвалив безпосередньо в залі суду. Тим часом на сьогоднішнє засідання Печерського районного суду Києва у справі лідера «Батьківщини» не пустили половину журналістів, які прибули на нього.

Суддя Родіон Кирєєв задовольнив клопотання Тимошенко, у якому вона вимагала оголосити триденну перерву у процесі для ознайомлення з обвинувальним вироком у справі, оскільки не змогла зробити цього раніше. Тимошенко наголосила, що не отримувала обвинувальний вирок поштою, як стверджує суддя Кирєєв. Відтак обвинувальний вирок був переданий їй під розписку в залі суду.

Згодом Юлія Тимошенко повідомила журналістам, що обвинувальний висновок щодо неї нараховує 81 сторінку.

«Там 81 сторінка з додатками. І цей обвинувальний висновок передбачає, що нібито нанесені збитки за рахунок збільшення ціни на транспортування газу через територію України», – сказала вона, зауваживши, що, за її словами, незалежний аудит доводить, що навпаки, відбулося зменшення видатків на транспортування російського газу.

Як сказала Тимошенко, цей обвинувальний висновок написаний виключно з однією метою: щоб розправитися з нею та з українською опозицією в цілому. Вона також висловила переконання, що вирок відносно неї вже написаний «під диктовку Януковича».

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода із місця подій, цього разу велику групу журналістів не допустили у залу засідань Печерського суду.

«Засідання суду є відкритим. Але ми не можемо пустити журналістів, бо в залі немає місця», – заявив керівник спецпідрозділу «Грифон», який охороняє засідання.

Зала суду цього разу була перегороджена щитами, і саме через це в ній бракувало місця, зазначає наш кореспондент.

На суд щодо Тимошенко не пускали журналістів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG