Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко може переграти суддю і прокурора й отримати додатковий піар (огляд преси)


Київ – Сьогодні народні депутати вирішують і питання їхньої власної недоторканності, і скорочення своєї кількості, і ті проблеми, які хвилюють українців ще більше, – від податкових до пенсійних. Оскільки, як стверджує дописувач газети «День», парламентаріїв наразі цікавлять здебільшого власні бізнес-питання, то говорити про повагу з їхнього боку до Конституції неможливо. Автор статті наголошує, що коли закони не виконують, якщо влада відокремилася від народу, якщо можливість що-небудь змінити передбачає відразу ж вихід на Майдан – і без гарантій на успіх, то про яку пошану до Конституції з боку народу може йти мова? Інші роздуми дописувач «Дня» пропонує в статті «Чи стала українська Конституція цінністю?»

Те, що відбувається в суді зі справою Тимошенко показує замовний характер цього процесу, – стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Олексій Гарань. Відтак в захисту обвинуваченої один вихід – затягувати процес, показувати некомпетентність судді. Якщо судовий процес продовжать транслювати, Тимошенко як гарний оратор матиме шанс переграти суддю і прокурора й отримати на цьому додатковий піар. Інша річ – чи вирок уже написаний, чи Банкова ще розмірковує, зауважує експерт «Газети по-українськи».

Донедавна Москва на газових переговорах вела мову про можливість залучення українців до розробки російських родовищ, а вже сьогодні в Білокам’яній підраховують інвестиційні внески у розробку українських. Зокрема, на чорноморському шельфі України, що, як стверджує газета «Голос України», зміцнює позиції «Газпрому». Неперспективні родовища поступилися місцем дуже перспективним. Нібито правильно, бо технологій глибоководного буріння і грошей на бурові станції Україна не має. Але хто повірить у те, що зустріч на шельфі знаменує початок рівноправного партнерства і паритетний розподіл продукції і прибутків? – зауважує кореспондент парламентської газети.

Тривалі дощі завдали збитків сільському господарству. Через негоду в нинішньому сезоні аграрії не доберуть близько 10% урожаю або 4 мільйона тонн зерна, стверджують експерти аграрного ринку. Спочатку пшениця та ячмінь постраждали від засухи, а потім від дощової погоди. Докладніше з проблемою знайомлять «Економічні відомості».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG