Доступність посилання

ТОП новини

Україна привітала Польщу з початком головування у ЄС


Україна вітає Польщу з початком головування в Раді Європейського Союзу. Про це повідомляє департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«Польща перебирає головування в Раді ЄС у важливий момент внутрішніх економічних та інституційних реформ, передусім у контексті імплементації Лісабонського договору. Польща має усі необхідні спроможності та амбіції, щоб реалізувати власні пріоритети та забезпечити успішність головування», – наголосили в МЗС.

Згідно з повідомленням, Україна, «виходячи з відносин стратегічного партнерства та добросусідства з Польщею», також очікує, що «польське головування в ЄС позначиться історично важливими здобутками у відносинах України з Європейським Союзом». «Україна та Європейський Союз залишаються відданими амбітній меті завершити у цьому році переговори щодо Угоди про асоціацію, включно зі створенням поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Виконання «законодавчої» фази Плану дій щодо візової лібералізації дає нам всі підстави розраховувати на перехід до його другої заключної фази», – зазначили у МЗС.
XS
SM
MD
LG