Доступність посилання

ТОП новини

Майбутнє телерадіомовлення пов’язане з мобільними телефонами


Представники телерадіомовних компаній BBC, BSkyB та Viacom обговорювали у Лондоні способи отримання прибутків індустрією в нових умовах ринку
Представники телерадіомовних компаній BBC, BSkyB та Viacom обговорювали у Лондоні способи отримання прибутків індустрією в нових умовах ринку

Лондон – У той час, як щораз більше людей у світі та в Україні зокрема користуються інтернетом і мобільним зв’язком для отримання інформації, телерадіомовні компанії шукають способів заробляти на цьому гроші.

Представники впливових міжнародних телерадіомовних компаній зібралися цими днями у Лондоні, щоб поговорити про майбутнє. Знати це – життєво важливо для них, бо означає або розквіт і заробітки на ринку, або занепад. Але це також важливо і глядачам та слухачам повсюди у світі, на яких орієнтована продукція транснаціональних засобів масової інформації.
Наразі уявлення приблизно таке: Уранці молодий чоловік збирається на роботу. Йому приходить повідомлення на смартфон про новину – землетрус в Японії. Він йде до телевізора і, стежачи за репортажем наживо, також дивиться на графіки і статистичні дані у супровідній інформації цифрового каналу. Він також встигає послухати трохи коментарів на радіо і вже в дорозі на роботу також отримує інформацію та ділиться нею на телефоні через соціальні мережі в інтернеті…
Занадто багато як на один ранок? Член виконавчої ради Британської телерадіомовної корпорації Керолайн Томпсон вказує на цікаву статистику: «Зараз люди на загал проводять 7 годин і 5 хвилин (на добу), використовуючи засоби масової інформації. Але упродовж цих понад 7 годин вони переглядають і слухають матеріали обсягом на 8 годин і 48 хвилин. Статистика стосовно молодшої аудиторії вражає ще більше. Молодь проводить зі ЗМІ в день лише 6 з половиною годин, тобто трохи менше від загалу населення, але при цьому використовує навіть більше інформації – 9 годин і 32 хвилини. Тобто молоді люди споживають на 50 відсотків більше обсягів інформації за час, який вони на це витрачають».
Як це можливо? Фахівці радять вам поглянути на своїх дітей, які часом сидять перед телевізором із мобільним телефоном в руці, при цьому дивляться кілька телеканалів одночасно, і цілком можливо, що при цьому обговорюють побачене з друзями в інтернеті. Нові технології дозволяють майже усе це робити, маючи лише телевізор, підключений до інтернету.
«Ми вже зараз у наступному поколінні»
Це не фантастика і навіть не майбутнє. «Це реалії, – каже Дейвід Лінн із транснаціональної компанії Viacom, – ми вже зараз у наступному поколінні. Ми вже бачимо, що споживачі розбещені розмаїттям і вимагають мультимедійних можливостей отримання інформації, поєднання багатоканального телебачення в прямому ефірі з портативністю, персоналізацією та інтерактивністю, які надає інтернет».
Транснаціональні телерадіомовні і розважальні компанії можуть це робити і вже роблять це, витрачаючи чималі кошти. Але їхня головна проблема – як на цьому заробляти гроші? Люди звикли, що інформація в інтернеті безкоштовна. Будь-які цифрові матеріали легко копіювати і блискавично пересилати. Виходить, що виробники програм опиняються осторонь, не отримуючи майже нічого.

Лідери телерадіомовної індустрії гарячково працюють на тим, щоб змусити вас платити. Саме цей аспект майбутнього хвилює індустрію зараз найбільше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG