Доступність посилання

ТОП новини

Янукович зустрівся з головою Європейського суду з прав людини


Практика Європейського суду з прав людини сприяє розвитку демократичних процесів в Україні. Про це Президент України Віктор Янукович сказав на зустрічі з головою Європейського суду з прав людини Жаном-Полем Костою.

«Практика Європейського суду з прав людини є лакмусовим папірцем, що допомагає нам будувати правильний шлях демократичного просування», – зазначив Віктор Янукович.

За словами Президента, з цією метою Україна «проводить величезну роботу», зокрема, реформує кримінальну юстицію, правоохоронні органи, антикорупційне законодавство.

На початку зустрічі Віктор Янукович пригадав свою попередню зустріч з головою Європейського суду з прав людини, яка відбулася у Страсбурзі минулого року у приміщенні суду. «Я вперше був в цьому чудовому будинку, і все, що ви мені розповіли, мене дуже вразило», – сказав Президент України.

Європейський суд із прав людини вже заявляв про готовність надати юридичну й технічну допомогу Україні у виконанні нею зобов’язань із дотримання прав громадян відповідно до Європейської конвенції з прав людини.

Україна входить до переліку держав, чиї громадяни найчастіше звертаються до Європейського суду з прав людини за захистом своїх прав.
XS
SM
MD
LG