Доступність посилання

ТОП новини

Щоб досягти успіху і добробуту, потрібно в них вірити і хотіти


Прага – Щоб досягти успіху і добробуту, потрібно в них вірити і хотіти. Ці передумови важливі не лише для конкретної людини. Як з’ясували вчені, що займаються вивченням добробуту, вони потрібні і для досягнення добробуту цілими народами.

Присутній на науковій конференції, що її організував лондонський Інститут Леґатум, професор Прінстонського університету Анґус Дітон говорить, що деякі суспільства активніше реагують на зміни і бачать у них появу нових можливостей. Таким часом в історії Британії була епоха Просвітництва.

«У Британії 18-го століття старі порядки почали вмирати. Після століття воєн між королем і його підданими, люди почали відвойовувати для себе можливість краще жити. Гадаю, що нинішнє економічне зростання має коріння у тих часах, навіть такі речі, як зростання тривалості життя та покращення здоров’я», – зазначає учений.

Свідомий вибір на користь пошуку процвітання і досягнення щастя

Епоха Просвітництва і подібні рухи в інших західних країнах підштовхнули людей до пошуку рішень, це був час розвитку освіти, появи нових технологій та вдосконалення медицини. Тобто, на думку професора Дітона, йдеться про свідомий вибір на користь пошуку процвітання і досягнення щастя.

І першим кроком на цьому шляху був пошук ліків від дитячих хвороб, адже батьки у 18-19-му століттях втрачали від чверті до половини своїх дітей через хвороби.

«Це була просто жахлива річ, і вона триває зараз у багатьох країнах світу. Тож насамперед люди почали шукати спосіб, як уберегти дітей від віспи. Також під час пологів почали використовувати бабок-пупорізок. Це був свідомий відхід від традиції, яка раніше забороняла ці речі. Люди почали шукати нові шляхи», – зауважує дослідник.

Звичайно, говорить професор Анґус Дітон, самого лише бажання бути здоровим і багатим не достатньо. Існують й інші фактори, такі як наявність ресурсів чи вплив навколишнього оточення. І лиш всі разом вони визначають успіх розвиту особи і суспільства.
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG