Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську згадують жертв «трамвайної» трагедії 1996 року


У Дніпродзержинську в суботу відбувся жалобний мітинг з нагоди 15-ї річниці «трамвайної» трагедії, в якій загинули 34 особи і ще 119 постраждали.

Влада та громадськість поклали квіти до меморіалу пам’яті жертв «трамвайної» трагедії, у церквах відбулися молебні в пам’ять про загиблих. На панахиді були присутні також родичі загиблих і потерпілі.

Після тризни і покладання квітів до пам’ятника потерпілі та родичі жертв аварії поспілкувались з чиновниками і озвучили наболілі проблеми.

Аварія трамваю на маршруті №6 сталася 2 липня 1996 року близько 17-ї години, у час пік: на крутому схилі у трамвая відмовили гальма, на високій швидкості вагон із пасажирами врізався в бетонне огородження.

Наступного дня, 3 липня 1996 року, в Дніпродзержинську був оголошений п’ятиденний траур, в Україні скасували державний прийом, що мав проходити на честь ухвалення нової Конституції незалежної держави. У відставку тоді пішов міський голова Дніпродзержинська Сергій Шершньов.

Рух за трамвайним маршрутом №6 закрили. Для постраждалих у трамвайній аварії запровадили пільги – 50-відсоткові сплати комунальних послуг, безоплатний проїзд у міському електротранспорті.

Меморіал пам’яті жертв трамвайної трагедії у Дніпродзержинську спорудили 10 років тому. Він має вигляд зігнутих трамвайний рейок.
XS
SM
MD
LG