Доступність посилання

ТОП новини

Польща пропонує ЄС зміцнити співробітництво з Росією – посол


Під час головування в Євросоюзі Польща запропонує ЄС посилити співробітництво з Росією. Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив Посол Польщі в Україні Хенрик Літвін.

За його словами, без активного діалогу та конкретних проектів із співпраці між Брюсселем і Москвою неможливо зміцнити систему європейської безпеки.

«Для нас дуже важливі відносини з Росією. Ми хотіли б встановити з Росією нові рамки співробітництва. Ми часто говоримо, що нові правові рамки дадуть нам можливість активізувати співпрацю з Росією і «запустити» «Партнерство для модернізації». Наша думка така, що це повинно бути ефективним, що активний розвиток «Партнерства для модернізації» має бути ефективним для впровадження нових правових рамок співпраці», – наголосив посол.

Хенрик Літвін нагадав, що Росія не бере участі у програмі ЄС «Східне партнерство», «керуючись у своїх взаєминах з Брюсселем окремими угодами». Серед них є й програма «Партнерство для модернізації».

Але одним з головних завдань Польщі під час головування в ЄС є підтримка демократичного розвитку та зміцнення демократії у державах – сусідах Євросоюзу, додав посол.
XS
SM
MD
LG