Доступність посилання

ТОП новини

Україна піде з молотка. Заради хиткого політичного спокою… (огляд преси)


Київ – Україна стоїть на порозі масштабної приватизації залишків держмайна. Як інформує «Ділова столиця», Кабмін пропонує додати у перелік держактивів, що підлягають продажу, майже 700 підприємств, раніше включених до списку «священних корів» Мінпромполітики і Фонду держмайна. Як переконує тижневик, влада відмовляється від стратегічних об’єктів заради хиткого політичного спокою і задоволення апетитів «своїх» олігархів. Про це «Ділова столиця» стверджує в матеріалі «Країна йде з молотка».

З 1 липня набув чинності Закон «Про принципи запобігання і протидії корупції в Україні». Як інформує газета «Факти», відтепер за хабар в 8500 гривень чиновник може не лише сісти у в’язницю терміном до 12 років, а й позбутися майна. Більше про те, як змінилися покарання за дачу і отримання хабарів, а також за зловживання владою держслужбовцями йдеться в сьогоднішньому числі «Фактів».

Чимало критичних зауваг до нового закону про боротьбу з корупцією у дописувача газети «День». Він вважає, що сам закон народився з початковою порочною позицією у вигляді нижньої «стелі» в 150 тисяч гривень декларування і безліччю лазівок для хитромудрих корупціонерів. До того ж, закон фактично не поширюється на тих, хто вже отримав своє, – землі, ділянки та угіддя. А ще сумнівно, що українці отримають уявлення про світ схем і відкатів настільки високого рівня, що заради них часом укладають міжнародні угоди та сумнівні контракти. Загалом же, як підсумовує дописувач «Дня», доки громадяни України не побачить, що міністри та депутати не скуповують гектарами заповідники, що за хабарництво садять осіб найвищого рівня – до тих часів боротьба з корупцією залишиться лише формальною декларацією.

Українські заробітчани щорічно пересилають на батьківщину кошти, котрі дорівнюють чверті держбюджету держави. Як інформує газета «Сегодня», майже третина грошових переказів прийшла цього року в Україну з Росії, а в Європі українці заробляють здебільшого в Німеччині, Греції та Італії.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG