Доступність посилання

ТОП новини

Українське правосуддя застосовує радянську практику (огляд преси)


Київ – Україна є лідером у Європі із застосування арештів як запобіжного заходу. Як стверджує в газеті «День» правозахисник Едуард Багіров, українське правосуддя при винесенні ухвали про взяття під арешт, або позбавлення волі, керується не лише нормами закону та внутрішніми переконаннями, а й практикою, що склалася за радянських часів. Поняття «свобода пересування», «свобода особистості», «права людини» підмінені необхідністю виконання державних завдань. Сьогодні має бути інакше, переконаний експерт «Дня», бо Україна прагне європейських цінностей і правових норм, а ментальність та підхід силових структур, судових органів залишається в минулому столітті.

У міністерстві енергетики та вугільної промисловості готуються до старту реалізації першого етапу спільного з ЄС проекту з модернізації газотранспортної системи. Очікують, що в середині липня відбудеться так звана зварка золотого стику газопроводу Уренгой – Помари – Ужгород, приурочена до цієї події. Європа планує інвестувати близько 300 мільйонів доларів. Однак для повної реалізації планів необхідне партнерство з «Газпромом». Про умови розповідають «Економічні відомості» в статті «Газотранспортну систему почали модернізувати».

Реформи в освіті України давно перезріли, констатує газета «Голос України». Власників дипломів багато, а ось заповнити вакансії часто ніким. Матеріальна, методологічна база університетів, коледжів, професійних училищ застаріла і не встигає за бізнесом. Фактично випускникам доводиться заново вчитися на виробництві. Бракує менеджерів високого ґатунку, кваліфікованих робітників. Тож поки у країні тривають навколоосвітні дискусії, роботодавці самі змушені шукати вихід із ситуації, наголошує парламентська газета у статті «Бізнес і кадри».

Літо для охочих вкладати гроші і відкривати валютні депозити – традиційна пора застою. Але тільки не цього року. Як інформує газета «Сегодня», Нацбанк ухвалив важливий документ щодо лібералізації валютного ринку. Про те, як він вплинув на ситуацію в країні і де краще зберігати гроші, видання розповідає у статті «Куди вкласти гроші у липні».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG