Доступність посилання

ТОП новини

«Нам нє жить друг бєз друга» або суд під музику


Юлія Тимошенко вітає своїх прихильників біля Печерського районного суду в Києві, 29 червня 2011 року
Юлія Тимошенко вітає своїх прихильників біля Печерського районного суду в Києві, 29 червня 2011 року
Дощ ллє, мов хоче вимити увесь бруд. Суд судить як може. Тимошенко захищається як уміє. Народ мокне і слухає музику.

« Взгляды у людей пристальные. Стать бы нам чуть-чуть искреннее. Нам не жить друг без друга», – проникливо на увесь Хрещатик виспівує гучномовець.

«Скорости вокруг бешеные. Мы себя едва сдерживаем», – застерігають організатори суду під музику.

«Слышал я слова правильные. Всё искал пути праведные. А твои слова памятные», – каже голосом Магомаєва головний замовник музики. Мабуть натякає, що справа то не у газі, а у тимошенківському сакраментальному – «ви ще на цих шаликах повіситеся».

Не знаю який конкретно «регіональний винахідник» вигадав спосіб глушити слабенький лемент опозиції чудовими зразками радянського та українського народного пісенного мистецтва, але цинізму його явно ні в кого позичати.

Ще взимку, політичних голодувальників на площі у Києві замітало снігом під акомпанемент народних фольклорних колективів, які звозилися звідусіль до столиці на спішно організовану ярмарку. Тепер піснями перекрикують вигуки «Юля».

«Нам не жить друг без друга!» – вкотре волає гучномовець. І він таки має рацію. Ні Януковичу, ні Тимошенко, ні Ющенкові справді немає куди їм подітися у цьому світі – від один одного, від себе, від нас.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG