Доступність посилання

ТОП новини

Альпіністи Дніпропетровщини вирушили на Кавказ ремонтувати пам’ятник Шевченкові


Альпіністи з Дніпропетровщини вирушили в гори Кавказу, щоб відремонтувати пам’ятник Тарасові Шевченку. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Альпіністи розпочали свій похід у четвер, 7 липня. Під час сходження на пік Шевченка Суганського хребта на Центральному Кавказі учасники делегації з Дніпропетровщини виконають роботи щодо укріплення пам’ятника українському поету, встановленого їхніми колегами, альпіністами з Дніпропетровська, у 1964 році.

В експедиції беруть участь 16 скелелазів з Дніпропетровської області під керівництвом Валерія Ломиги. Експедиція фінансується коштом обласного бюджету, на неї виділили 35 тисяч гривень.

Планується, що саме сходження відбуватиметься з 10 по 12 липня.

У 1939 році дніпропетровські альпіністи під керівництвом Олександра Зюзіна підкорили безіменну вершину Суганського хребта і, скориставшись правом першопрохідників, назвали її піком Шевченка.

Друге сходження на пік дніпропетровці здійснили у 1964 році, присвятивши похід 150-річчю Кобзаря. Тоді ж спортсмени встановили на вершині погруддя Шевченка. Останню альпініаду на цей пік здійснили у 2004 році.

Висота піку Тараса Шевченка складає 4,2 тисячі метрів.
XS
SM
MD
LG