Доступність посилання

ТОП новини

Президент схвалив скасування обов’язкового техогляду приватних авто


Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про усунення надмірного державного регулювання в сфері автомобільних перевезень» і, таким чином, схвалив скасування обов’язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Верховна Рада скасувала обов’язковий техогляд для цих категорій 5 липня.

Згідно з законом, транспортні засоби, які беруть участь у дорожньому русі й зареєстровані в підрозділах Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, підлягають обов’язковому технічному контролю.

Водночас, відповідно до закону, обов’язковому техконтролю не підлягають легкові автомобілі всіх типів, марок і моделей, причепи та напівпричепи до них – крім автомобілів таксі і тих, які використовуються з комерційною метою; мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби незалежно від терміну експлуатації.

Також такому контролю не підлягають і легкові автомобілі, які використовують з комерційною метою, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонн і причепи до них, якщо їхній термін експлуатації менший від 2 років.
XS
SM
MD
LG